Kompot rabarbarowo-grejpfrutowy

Dodany przez: kardamonovy (więcej moich przepisów)

Przepis na smaczny i orzeźwiający kompot rabarbarowo-grejpfrutowy z dodatkiem mięty.
Obejrzane: 273
Porcje: 5
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 4 łodygi rabarbaru
  • 1 l wody
  • sok z 1 czerwonego grejpfruta
  • sok z 1 cytryny
  • 3 łyżki cukru waniliowego (można dać mniej)
  • parę liści mięty

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Rabarbar myjemy, odcinamy liście (nie będą nam potrzebne), łodygi kroimy w mniejsze kawałki i gotujemy w posłodzonej wodzie około 10 min. Kompot odcedzamy na drobnym sicie i studzimy. Dodajemy soki z cytrusów i miętę. Wstawiamy do lodówki przynajmniej na godzinę.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×