Korzenny syrop dyniowy (do kawy)

Dodany przez: viridianka (więcej moich przepisów)

Korzenny syrop dyniowy to aromatyczny dodatek do kawy i najlepszy sposób by miło rozpocząć coraz zimniejsze jesienne poranki.
Obejrzane: 1637
Porcje: 10
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 250 ml wody
  • 100 g cukru
  • 150 g puree z upieczonej dyni
  • 1 łyżeczka cynamonu
  • 1 łyżeczka imbiru
  • 0.5 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 4 goździki
  • 0.5 laski wanilii

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Cukier rozpuścić w wodzie, dodać pozostałe składniki i podgrzewać na średnim ogniu aż syrop zgęstnieje (ok. 10-15 minut).

Krok 2

W połowie całość należy zmiksować w blenderze na gładką konsystencję - wcześniej wyciągnąć goździki.

Krok 3

Syrop przelać do słoiczka lub butelki i przechowywać w lodówce. Zamieszać przed użyciem.
Do przygotowania jednej większej porcji kawy dodaję 2 łyżki syropu.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×