Lemoniada

Dodany przez: KrainaSosny (więcej moich przepisów)

Lemoniada gasi pragnienie w upalne dni. Słodko-kwaśny smak z odrobiną mięty tworzy orzeźwiające połączenie. Wspaniały przepis na lemoniadę, która z pewnością posmakuje domownikom.
Obejrzane: 469
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:

Składniki

  • 5 cytryn
  • 1 L wody
  • cukier puder
  • garści listków mięty

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Cytryny sparzyć. Skórkę zetrzeć na tarce do dużego garnka, wycisnąć sok i zalać wodą. Do garnka dodać garść listków świeżej mięty. Całość podgrzewać na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia i gotować przez ok. 10 - 15 minut. Mieszankę lekko przestudzić i doprawić cukrem pudrem, dokładnie mieszając. Gotowy napój przelać przez sitko do drugiego garnka lub dużej miski i odstawić do całkowitego wystudzenia. Lemoniadę przelać do dzbanka i przechowywać w lodówce, podawać z kostkami lodu, listkami świeżej mięty oraz plastrami cytryny.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×