Fusilli Alla Rusticana
Składniki
- 200 g Makaron Malma Fusilli
- 1 szt surowa, wędzona kiełbasa wieprzowa
- 1 szt cebula
- 2 ząbki czosnek
- 1 szt suszone pepperoncino
- 1 łyżka oliwa z oliwek
- 0.5 puszki pomidorów
- 1 garść natka pietruszki
- 1 garść bazylia
- 1 szczpyta sól
- 1 szczpyta pieprz
- 1 garść Grana padano
Przygotowanie:
Krok 1
Makaron gotujemy według zaleceń producenta na opakowaniu.
Krok 2
Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek i przesmażamy na niej pokrojoną w kostkę lub plasterki kiełbasę. Gdy się zrumieni dodajemy posiekaną cebulę i czosnek. Następnie dodajemy pomidory i chwilę dusimy.
Krok 3
Doprawiamy solą i pieprzem, a na końcu dodajemy grubo posiekane zioła.