Smarowidło z pora

Dodany przez: Vegepack.pl (więcej moich przepisów)

Można dowolnie kombinować z przyprawami - curry lub kto jakie lubi:)
Obejrzane: 2115
Porcje: 3
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 3 szt porów
  • 0.25 szklanki olju roślinnego (ryżowego)
  • 2 łyżeczki soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 2 ząbki czosnku (opcjonalnie)

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Kroimy białą cześć pora w krążki szerokości mniej więcej 1 cm i wrzucamy do garnka z wodą. Woda nie powinna przykrywać całkowicie pora. Gotujemy przez około 10-20 minut, najlepiej żeby wygotowała się prawie cała woda.

Krok 2

Teraz dodajemy olej roślinny i mieszamy około 5-10 minut, aż por rozgotuje się na papkę. Dodać sól i popieprz do smaku, można dodać ząbek czosnku wyciśnięty przez praskę lub poszatkowany.
Pyszna pasta do smarowania chleba gotowa.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×