Twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem
Składniki
- 250 g twarogu półtłustego
- 5 rzodkiewek
- pół pęczka szczypiorku
- 1 bardzo mały ząbek czosnku
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- pół łyżeczki oliwy extra virgin (opcjonalnie)
- sól
Przygotowanie:
Krok 1
Zacznę może od tego, że ser zmiksowałam chwilę w robocie kuchennym (z końcówką z nożem), ale oczywiście nie musicie tego robić, wystarczy rozgnieść go widelcem. Rzodkiewki myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek myjemy i szatkujemy. Ilość tych dodatków jest dowolna, nie musicie ściśle trzymać się moich propozycji. Do sera dodajemy szczypiorek, rzodkiewkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, jogurt, sól, wszystko dokładnie mieszamy. Przed podaniem można go lekko skropić oliwą.