Włoskie masło orzechowe!

Dodany przez: Ewelina Szkutnik (więcej moich przepisów)

Masło orzechowe przygotowane z orzechów włoskich na pewno Was pozytywnie zaskoczy!!! :)
Obejrzane: 366
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 300 g orzechy włoskie
  • 2 łyżeczki miód
  • 1 szczpyta soli
  • 2 łyżki olej kokosowy

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Orzechy obieramy i wysypujemy na blachę do pieczenia. Prażymy w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez ok 10 minut. Kontrolujemy orzechy, żeby się nie przypaliły. Prażymy do momentu, aż skórka widocznie będzie odchodzić od orzecha. Wyciągamy i pocieramy mocno w ścierce. Obrane orzechy wsypujemy do blendera z ostrzem w kształcie litery S, dodajemy oleju oraz miód i sól. Miksujemy i kontrolujemy smak. Uważajcie - to kolejna propozycja, która uzależnia! :) Jest przepyszne!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×