Cytryny w syropie trzcinowo – waniliowym

Dodany przez: Szymon Berłowski (więcej moich przepisów)

Pyszny dodatek do herbaty i nie tylko ;)
Obejrzane: 2792
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 2 szt cytryny
  • 1 szt limonka
  • 1-2 szt laska wanilii
  • 1 szklanka cukier trzcinowy
  • 1 szklanka wody

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Myjemy cytryny i limonkę - kroimy w plasterki (możemy usunąć pestki jeżeli ktoś nie lubi ;) ).

Krok 2

W rondelku zagotowujemy wodę z cukrem trzcinowym. Po zagotowaniu wody wrzucamy cytryny i limonkę oraz przekrojoną laskę wanilii ( po przekrojeniu wnętrze laski wanilii wrzucić również do całości ).

Krok 3

Zagotować na wolnym ogniu przez około 3 -5 minut. Następnie przelać do słoiczka i zakręcić.
Po ostudzeniu możemy przechowywać w lodowce i dodawać do herbaty, ciast, deserów wedle uznania...

Smacznego !!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×