Ale jaja !!
Składniki
- 10 jajek
- 3 torebki herbaty
- 4 plasterki szynki
- 4 rzodkiewki
- szczypiorek
- 1 chili
- 2 łyżki majonezu
- 0.5 łyżeczki pieprzu
- 0.5 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Krok 1
Odcinamy 1/3 jajka z wszystkich ugotowanych 10 sztuk.
Krok 2
herbatę zaparzamy z 3 torebek po czym wlewamy do garnka i gotujemy na małym ogniu 10 minut gotują w niej odcięte części jajek.
Krok 3
Robimy farsz:Żółtka wciągnięte z jajek mieszamy z potartą rzodkiewką,pokrojoną na drobno szynką oraz szczypiorkiem i chili,dodajemy 2 łyżki majonezu i doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 4
Faszerujemy powstałą masą jajka.
Krok 5
Zabarwione na brązowo kapelusze nakładamy na jajka.