Wrapsy serowo – jarmużowe

Dodany przez: Kardamon & Bazylia-culinary travels (więcej moich przepisów)

Wrapsy serowo - jarmużowe przygotujesz błyskawicznie. Plusem jest, że możesz uzupełniać przepis swoimi ulubionymi składnikami i sosami. Polecam wrapsy serowo - jarmużowe! Smacznego!      
Obejrzane: 417
Porcje: 4
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 4 wrapsy pełnoziarniste
  • 100 g jarmużu
  • 8 plastrów żółtego sera
  • pieprz czarny
  • sól
  • czosnek mielony

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Jarmuż umyć i usunąć z niego łykowate części. W garnku zagotować lekko posoloną wodę. Następnie do wrzącej wody wrzucić jarmuż i blanszować we wrzątku 3-4 minuty. Po tym czasie jarmuż odcedzić.

Krok 2

Na każdym wrapsie ułożyć po 2 plastry sera i 2 łyżki jarmużu.
Przyprawić do smaku. Wrapsa złożyć na połowę i włożyć do tostera.
Zapiec.

Krok 3

Wrapsy bezpośrednio przed spożyciem można polać keczupem lub sosem czosnkowym.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×