Daktyle faszerowane lazurem owinięte szynką serrano

Dodany przez: orangeblue (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 800
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 12 dorodnych daktyli
  • 12 kawałków szynki serrano
  • 10 kawałków sera lazur
  • 12 wykałaczek
  • świeża kolendra do przystrojenia i jedzenia

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Wydryluj daktyle. Na łyżeczkę do herbaty nabieraj sera i faszeruj nim daktyle. Wyfaszerowane serem daktyle owiń dosyć ścisło w szynkę serrano, przekłuj wykałaczką.Tak przygotowane tapas pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni przez ok 5-7 min.

Krok 2

Ser powinien zacząć wypływać z daktyli a szynka lekko się przypiec. Gotowe daktyle przekładamy na deskę posypujemy całymi łodygami kolendry i podajemy.

Krok 3

Do tak przygotowanych tapas można podać opieczone pieczywo, lekko skropione dobrej jakości oliwą np. BAENA oraz czerwone wino z regionu Ribera del Duero.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×