Kapusta włoska pieczona z oliwą

Dodany przez: Rubi (więcej moich przepisów)

Nowe wcielenie kapusty, świetny dodatek do dań głównych
Obejrzane: 1918
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 0.33 główki kapusty włoskiej, średniej wielkości
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • sól wedle uznania

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Umytą i osuszoną kapustę włoską kroimy na ok 2 cm paski. Układamy pojedyńcze paski kapusty na blasze. Solimy, skrapiamy oliwą i mieszmy kilka razy.

Krok 2

Piekarnik rozgrzewany do temperatury 180 stopni i wstawiamy kapustę na 15- 20 min. W trakcie pieczenia kapustę mieszamy kilka razy.
Po zakończniu pieczenia kapusta powinna być lekko upiczona i chrupiąca, al dente. Smacznego :)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×