Kurki smażone z czereśniami i cząbrem górskim

Dodany przez: Julita Strzałkowska (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 741
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 200 g kurek
  • 100 g wydrylowanych czereśni
  • jedna średnia cebula
  • 2 gałązki cząbru
  • 2 łyżki klarowanego masła
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Czereśnie drylujemy, cebulę kroimy w kostkę, kurki oczyszczamy, myjemy, suszymy. Na maśle podsmażamy cebulę, dodajemy kurki, czekamy aż płyn się zredukuje. Dodajemy wydrylowane czereśnie (chwilę razem smażymy), cząber górski, solimy i pieprzymy. Gotowe :)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×