Ogórki nadziewane

Dodany przez: Wanilia i Kardamon (więcej moich przepisów)

Ogórki nadziewane to świetna przystawka. Serek wiejski ze szczypiorkiem, koperkiem i kukurydzą tworzą wyśmienity farsz. Ogórki nadziewane = smacznie zdrowo i kolorowo!
Obejrzane: 615
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 6 szt pieczywa Wasa
  • 2 ogórki wężowe
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 15 dkg sereka wiejskiego
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 1 pęczek koperku
  • sól morska
  • pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ogórki obieramy ze skórek kroimy w poprzek na grube, około 5 cm, kawałki. Łyżeczką lub nożem wydrążamy środki z nasion, rzodkiewkę i zieleninę myjemy obsuszamy i siekamy drobno nożem. Kukurydzę osączamy z zalewy i łączymy w miseczce z twarożkiem wiejskim. Dodajemy posiekaną rzodkiewkę oraz szczypiorek. Doprawiamy solą i pierzem do smaku. Przygotowane nadzienie nakładamy do środka ogórków. Dekorujemy koperkiem. Podajemy na chrupkim pieczywie.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×