Otrębowa tarta z serem pleśniowym, jabłkiem i pieprzem
Składniki
- 6 łyżek otrąb pszennych
- 1 szt jajko
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 0.5 łyżeczki proszku do pieczenia
- plasterki sera pleśniowego Brie
- 0.5 jabłka
- pieprz
- sól
Przygotowanie:
Krok 1
Jajko roztrzepać widelcem, dodać otręby pszenne, jogurt naturalny, proszek do pieczenia, doprawić (według uznana) solą i pieprzem i wymieszać.
Krok 2
Masę przelać do foremki i piec 10-15 minut w 200 stopniach.
Krok 3
W tym czasie jabłko obrać ze skórki. Owoc pokroić w plasterki. To samo zrobić z serem pleśniowym.
Krok 4
Gotowe otrębowe ciasto wyjąć z piekarnika i wyłożyć na blaszkę.
Krok 5
Ułożyć na nim ser pleśniowy i plasterki jabłka, doprawić pieprzem.
Krok 6
Wstawić do piekarnika jeszcze na około 5 minut.