Panna cotta ze szpinaku
Składniki
panna cotta
- 2 szt listki żelatyny
- 100 ml mleka
- 100 ml maślanki
- 200 g kwaśnej śmietany
- 100 g szpinaku Fit&Easy
- 1 soli
sos serowy
- 80 g koziego sera
- 15 ml octu jabłkowego
- 20 ml oleju rzepakowego
- 0.5 ząbka czosnku
Przygotowanie:
Krok 1
Namaczamy żelatynę w zimnej wodzie. Zagotowujemy mleko i dodajemy do niego namoczoną żelatynę. Łączymy z maślanką i szpinakiem, miksujemy i przecieramy przez drobne sito doprawiamy do smaku solą . /rozlewamy do 6 filiżanek i wstawiamy do lodówki na co najmniej 3 godz.
Krok 2
Marchewkę myjemy i gotujemy , groszek blanszujemy.
Krok 3
Ser miksujemy z octem, olejem i przeciśniętym przez praskę ząbkiem czosnku.
Krok 4
Gdy panna cotta stężeje, składamy wszystkie elementy potrawy razem.