ROLADKI Z CUKINII Z SERKIEM ŚMIETANKOWYM Z ZIOŁAMI I TARTYM OGÓRKIEM ORAZ Z PAPRYKOWYM FARSZEM NA OSTRO
Składniki
- 2 cukinie
- 1 ogórek
- 1 opakowanie serka śmietankowego
- 1 łyżka posiekanego koperku
- 1 łyżka posiekanego szczypiorku
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
- 1 obrany ząbek czosnku
- szczypta ostrej papryki
- szczypta słodkiej papryki
- 1 papryka zielona
- sól sodowo-potasowa
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Ogórek zetrzyj na grubych oczkach tarki, odrobinę posól i połóż na gęstym sitku, żeby odciekła z niego woda.
Krok 2
Cukinie pokrój w cienkie plastry i usmaż na patelni grillowej po 1 minucie z każdej strony.
Krok 3
W jednej miseczce wymieszaj 100 g serka z posiekanymi ziołami i startym ogórkiem, startym na cienkich oczkach tarki czosnkiem. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Krok 4
W drugiej miseczce wymieszaj serek śmietankowy ze szczyptą ostrej i słodkiej papryki. Wymieszaj całość z pokrojoną w kostkę zieloną papryką, dopraw solą i pieprzem.
Krok 5
Układaj na początku plastra cukinii, 1 łyżeczkę przygotowanego serka z ogórkiem i zwijaj w rulony. Tak samo zrób z drugim farszem. Gotowe roladki układaj na talerzyku.