Sałatka śledziowa Eli w wafelkach
Składniki
- 3 wymoczone płaty słonego śledzia
- 1 duży ogórek kiszony
- 1 średnia cebula
- 1 liść laurowy
- 3 ziela angielskie
- 3-4 łyżek octu
- 0.25 szklanki oleju
- 1 granat
- do smaku pieprz
- 8 wafelków wafini
Przygotowanie:
Krok 1
Śledzie i ogórek pokroić w kostkę.Cebulę pokroić w drobną kosteczkę.
Krok 2
Śledzie,ogórek i cebulę włożyć do pojemnika,dodać liść laurowy,ziele angielskie,ocet,olej,doprawić pieprzem i wymieszać.
Krok 3
Pojemnik przykryć i wstawić do lodówki na 24 godziny,żeby się wszystko przegryzło.
Krok 4
Sałatkę wyjąć z lodówki,odsączyć,nałożyć do wafelków i posypać pestkami granata.
Krok 5
Sałatkę podawać od razu po nałożeniu,wtedy wafelki nie rozmiękną i będą chrupkie. Smacznego!