Smażony kozi ser Łomnicki na czerwonym sosie

Dodany przez: Sery Polskie (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 1745
Porcje: 1
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 0.5 szklanki Porto
  • 0.5 kg czerwonych porzeczek (mogą być mrożone)
  • 1 plaster sera łomnickiego z kozieradką
  • 1 łyżka miodu lipowego
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • szczypta cukru

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Porzeczki zmiksować i przetrzeć przez sito. Odparować porto, podgrzewając w rondlu aż zmniejszy swoją objętość do 2/3. Połączyć z przetartym musem. Pasteryzować razem z miodem, doprawić do smaku. Wlewać z inwencją na duży talerz by powstało „lustro”.

Krok 2

Obsmażyć na maśle plaster twardego koziego sera.

Krok 3

Usmażony ser położyć na sosie i gotowe!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×