Wielkanocne jajka faszerowane pieczarkami z pieprzem cayenne przepisu Konrada Gacy
Składniki
- 4 szt jajek
- 2 szt pieczarek
- 2 łyżeczki świeżego szczypiorku
- 4 szt liści sałaty zielonej
- 4 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 g pieprzu cayenne
- 1 szczpyta natki pietruszki
- 20 g rzeżuchy
Przygotowanie:
Krok 1
Jajka ugotowane na twardo kroimy na połówki, następnie wydrążamy żółtka, które umieszczamy w miseczce. Do żółtek dodajemy pieczarki starte na wiórki, ugotowane wcześniej na parze. Po rozmieszaniu dodajemy 2 łyżki posiekanego szczypiorku oraz 4 łyżki jogurtu naturalnego. Doprawiamy pieprzem cayenne.
Krok 2
Wszystko mieszamy, aż uzyskamy jednolitą masę i uzupełniamy puste połówki białek. Wykładamy na liście sałaty i ozdabiamy natką pietruszki oraz rzeżuchą.