Zawijaski z ciasta francuskiego
Składniki
- 0.5 płata ciasta francuskiego
- 100 g świeżego szpinaku
- 0.5 małej cukinii
- 1 garść mrożonego groszku
- 3 ząbki czosnku
- szczypta soli
- szczypta pieprzu
- szczypta curry
Przygotowanie:
Krok 1
Szpinak podsmażyć na łyżce masła do zwiędnięcia, dodać czosnek, doprawić solą i pieprzem, wyłożyć na ciasto francuskie. Cukinię pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oleju, doprawić solą, pieprzem i curry, wyłożyć na ciasto. Całość posypać groszkiem.
Krok 2
Ciasto z farszem zwinąć w roladę i pokroić na 2-centymetrowe plasterki. Krążki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Zapiekać 25 minut w temperaturze 180 stopni. Smacznego :)