Piknikowe kruche babeczki z farszem
Składniki
- 16 szt kruche babeczki
- 250 g pieczarki
- 4 jajka
- 1 szczypta do smaku sól, pieprz
- 2 łyżki majonezu
- 0.5 pęczka szczypiorku
- 0.5 pęczka kopru
- 1 opakowanie wędzonego łososia
- 1 opakowanie serka kremowego
Przygotowanie:
Krok 1
1. Pastę pieczarkową przygotowujemy następująco:
Jajka gotujemy na twardo. W tam samym czasie w osobnym garnku gotujemy pieczarki w mocno osolonej wodzie. Po ugotowaniu i ostygnięciu jajka drobniuteńko siekamy (możemy użyć blendera). Szczypior i obgotowane pieczarki wrzucamy do blendera i miksujemy tak by pieczarki były w maluteńkich kawałeczkach, prawie zmielone. Dodajemy majonez, sporo pieprzymy.
Krok 2
2. Pastę łososiową przygotowujemy następująco:
Łososia wędzonego drobno siekamy w blenderze, dodajemy kremowy serek i całość mielimy na jednolitą masę. Solimy, pieprzymy do smaku, dodajemy trochę posiekanego kopru.
Krok 3
3. Babeczki napełniamy pastami i odpowiednio dekorujemy.