Bukiet sałat z serem i miętą
Składniki
- 1 pęczek mieszanka sałat
- 150 g biały chudy ser
- 2 kabanosy
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- 1 łyżka octu jabłkowego
- 1 ząbek czosnku
- 1 łyżeczka tymianku świeżego lub suszonego
- sól
- pieprz
- 7 listków świeżej mięty
Przygotowanie:
Krok 1
Sałaty umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Posypać pokruszonym białym serem oraz pokrojonymi w ukośne kawałki kiełbaskami i miętą.
Krok 2
Oliwę zmieszać z octem jabłkowym, tymiankiem, przeciśniętym ząbkiem czosnku, doprawić do smaku. Sosem polać sałatkę. Przed podaniem doprawić jeszcze całość świeżo zmieloną solą i pieprzem. Udekorować miętą.