Jaglanka z jarmużowym pesto

Dodany przez: Lychasmakow (więcej moich przepisów)

Jaglankę z jarmużowym pesto przygotujesz w 15 minut! Ziarna słonecznika i orzechy nerkowca świetnie komponują się z resztą składników. Niezapomniany smak jaglanki z jarmużowym pesto oczaruje Twoją rodzinę.
Obejrzane: 438
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 1 szklanka kaszy jaglanej
  • 0.5 szklanki pesto z jarmużu
  • 5 pomidorków koktajlowych
  • 2 łyżeczki jasnego sosu sojowego
  • 2 łyżki pestek słonecznika i orzechów nerkowca
  • 0.5 łyżeczki soli

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Kaszę jaglaną prażymy na patelni. Zalewamy wrzątkiem i dodajemy 0,5 łyżeczki soli. Gotujemy, aż kasza będzie miękka.

Krok 2

Do lekko przestudzonej kaszy dodajemy pesto z jarmużu, sos sojowy i mieszamy.

Krok 3

Jaglankę ozdabiamy pomidorkami, uprażonym słonecznikiem i nerkowcami. Gotowe :)

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×