Sałatka Eli z pomidorkami i paluszkami surimi
Składniki
składniki sałatki
- 0.75 szklanki kaszy jaglanej
- 25 dkg pomidorków koktajlowych
- 25 dkg paluszków surimi
- 15 dkg jasnego pora
- 2 szt cukinie kuliste
marynata
- 0.75 szklanki oleju
- 2 łyżki przyprawy do grilla
- 1 łyżka czosnku granulowanego
- do smaku sól
- do smaku pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Cukinie umyć i pokroić w cienkie plastry.
Krok 2
Wymieszać olej,przyprawę do grilla i czosnek granulowany.
Krok 3
Marynatą posmarować plastry cukinii i włożyć do lodówki na godzinę.
Krok 4
Kaszę jaglaną ugotować według opisu na opakowaniu i ostudzić.
Krok 5
Pomidorki koktajlowe umyć i osuszyć.
Krok 6
Paluszki surimi pokroić na 4 kawałki każdy.
Krok 7
Por umyć,osuszyć i pokroić w ćwierć krążki.
Krok 8
Cukinię wyjąć z lodówki i usmażyć na patelni grillowej. Z kilku plastrów grillowanej cukinii uformować różyczki,resztę pokroić na mniejsze kawałki.
Krok 9
Kaszę przełożyć do miski,dodać pomidorki,por,paluszki surimi i grillowaną cukinię. Sałatkę przyprawić solą,pieprzem i wymieszać.
Krok 10
Przełożyć sałatkę do salaterki i udekorować różyczkami z grillowanej cukinii. Smacznego!