Sałatka z truskawkami i brokułem.

Dodany przez: malgorzata.agnieszka (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 608
Porcje: 3
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 450 g mrożonego brokuła lub 1 duży, świeży
  • 500 g truskawek
  • 50 g płatków migdałów
  • 3 łyżki bezglutenowego majonezu
  • 2 łyżki jogurtu greckiego
  • 1 łyżka octu jabłkowego

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Zagotuj wodę z szczyptą soli, dodaj zmrożony brokuł i gotuj 5 minut od ponownego zagotowania wody. Świeży brokuł podziel na różyczki i gotuj 7 minut od ponownego zagotowania wody. Gotuj brokuł zawsze odkryty, nie straci swojego zielonego koloru. Odcedź i pozostaw do ostygnięcia.

Krok 2

Truskawki umyj, usuń szypułki, pokrój w ćwiartki lub połówki w zależności od wielkości.

Krok 3

Majonez połącz z jogurtem greckim i octem jabłkowym.

Krok 4

Brokuł wymieszaj z truskawkami i migdałami. Dodaj sos majonezowy i ponownie wymieszaj.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×