Jajko sadzone, szparagi i rzodkiewka, czyli coś na ząb

Dodany przez: bibliasmakow.pl (więcej moich przepisów)

Szybka i smaczna przekąska lub wykwintne śniadanie.
Obejrzane: 681
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:
143,1kcal
kalorie
14,4g
węglowodany
9,4g
białko
5,9g
tłuszcze
1,4g
błonnik
201,6mg
cholesterol
18,9mg
magnez
42,3mg
wapń
1,9mg
żelazo

Składniki

  • 2 jajka
  • 6 końcówek szparagów (podgotowanych w lekko osolonej wodzie)
  • 2 rzodkiewki
  • sól
  • świeżo mielony pieprz ziołowy
  • kropla oliwy
  • 2 kromki bułki lub bagietki

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Szparagi gotować 5 minut w lekko osolonej wodzie.
Na patelni rozgrzać kroplę oliwy, wybić na nią jajka i smażyć 2 minuty. W tym czasie pokroić rzodkiewki w cienkie plasterki, a szparagi przekroić wzdłuż na pół.
Jajka doprawić solą i pieprzem ziołowym. Wyłożyć na talerze, udekorować szparagami i rzodkiewką, podawać z pieczywem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×