KOMOSA PO INKASKU
Składniki
- 1 szklanka komosy
- 2 szklanki wody
- 1 szklanka mleka migdałowego
- 1 banan lub gruszka
- 0.25 szklanki wiórków kokosowych
- 3 łyżeczki oliwy
- 1 łyżeczka miso
- 0.5 łyżeczki ekstraktu z wanilii
- 1 1/2 łyżeczek cynamonu
Przygotowanie:
Krok 1
KOMOSĘ WSYPUJEMY DO GARNUSZKA I ZALEWAMY WODĄ. DOPROWADZAMY DO WRZENIA I GOTUJEMY 15 - 20 MIN NA MAŁYM OGNIU. UGOTOWANĄ I PRZESTUDZONĄ KOMOSĘ WRZUCAMY DO BLENDERA, A NASTĘPNIE DODAJEMY POZOSTAŁE SKŁADNIKI - MIKSUJEMY DO UZYSKANIA JEDNOLITEJ KONSYSTENCJI. DO PRZYBRANIA NASZEJ \"OWSIANKI\" MOŻEMY UŻYĆ OWOCÓW, RODZYNEK, ORZECHÓW.