Klasyczne puszyste naleśniki

Dodany przez: Kasia (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 623
Porcje: 12
Przygotowanie: 15 min
Trudność:

Składniki

  • 350 g mąki
  • 250 ml mleka
  • 250 ml wody gazowanej
  • 2 jajka (duże)
  • 4 łyżki oleju
  • 2 łyżeczki drobnego cukru do wypieków

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Zmiksuj wszystkie składniki na gładkie ciasto.

Krok 2

Odstaw na godzinę w chłodnym miejscu. Po tym czasie zamieszaj ponownie.

Krok 3

Delikatnie natłuść patelnię - ja używam silikonowego pędzelka. Wlej porcję ciasta (malutko! tylko tyle aby pokryć patelnię) i smaż na średnim ogniu aż naleśnik się zarumieni. Obróć naleśnik i smaż jeszcze chwilę. Podawaj z farszem, na przykład słodkim twarogiem, konfiturą lub nutellą.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×