Omlet z białek ze szpinakiem
Składniki
- 2 białka
- 1 garść szpinaku (warzywa wybieram w zależności od pory roku: pieczarki/brokuły).
- 0.25 łyżki proszku cebulowego lub proszku czosnkowego
- 1 garść pomidorkow koktajlowych
- 5 łyżek sera mozarella startego na tarce o dużych oczkach.
- sól i pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
W misce wymieszaj białka jaj, szpinak i cebulę w proszku (i przyprawy do smaku).
Krok 2
Na małej patelni (z oliwą), gotuj mieszaninę z jajek na średnim ogniu przez około 2 do 3 minut.
Krok 3
Przerzuć omlet na drugą stronę i gotuj jeszcze przez 2 minuty.
Krok 4
Zmniejszyj ogień i posyp omlet serem i pomidorkami cherry. Następnie złóż omlet na pół i gotuj jeszcze przez minutę, aby ser się roztopił i podawaj.