Omlet z jarmużem i grzybkami Shimeji
Składniki
- 3 jajka
- 2 łyżki mleka
- 2 łyżki tartego sera cheddar
- garść grzybków Shimeji
- garść jarmużu Fit&Easy
- sól himalajska
- świeżo mielony pieprz
- 2 łyżki masła
Przygotowanie:
Krok 1
Jajka wbijamy do miski, doprawiamy solą i pieprzem, wlewamy mleko, całość roztrzepujemy.
Krok 2
Roztapiamy masło na średnim ogniu. Grzybki i jarmuż podsmażamy chwilę, aż zmiękną i stracą trochę na objętości.
Krok 3
Małe naczynia żaroodporne wysmarowujemy masłem, na dno wykładamy jarmuż i grzybki.
Krok 4
Jajka ubijamy ponownie, dodajemy starty ser i całość wylewamy na patelnię.
Krok 5
Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 190°C, zapiekamy około 15 minut, do momentu ścięcia jajek.
Krok 6
Podajemy gorące omlety bezpośrednio z patelni. Smacznego!