Pełnoziarniste pancake orzechowe
Składniki
- 1 szklanka mąki pszennej pełnoziarnistej
- 1 szklanka mleka
- 1 szt jajko
- 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
- 2 łyżki cukru trzcinowego
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 łyżki migdałów
- 2 łyżki orzechów laskowych
- 2 łyżki orzechów włoskich
- 2 łyżki miód gryczany do polania
Przygotowanie:
Krok 1
Mąkę z proszkiem do pieczenia, mlekiem, jajkiem, cukrem i olejem dokładnie mieszamy.
Krok 2
Dodajemy zmielone orzechy i ponownie łączymy składniki.
Krok 3
Na mocno rozgrzaną patelnie (najlepiej do naleśników) nakładamy masę formując placuszki.
W momencie gdy zauważymy bąbelki na powierzchni placuszków, przewracamy je na drugą stronę.
Krok 4
Usmażone możemy polać przed podaniem miodem gryczanym.
Smacznego :)