PUSZYSTY OMLET Z JOGURTEM NATURALNYM, BANANEM I KIWI
Składniki
- 3 jajka
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka cukru wanilinowego
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 1 łyżka gęstego jogurtu naturalnego
- 1 banan
- 1 kiwi
- kilka kropel oleju rzepakowego rafinowanego
Przygotowanie:
Krok 1
Oddziel żółtka od białek. Utrzyj żółtka z brązowym cukrem, cukrem wanilinowym i proszkiem do pieczenia na gładką masę.
Krok 2
W osobnej misce ubij pianę z białek, aż będzie sztywna. Powoli dodawaj pianę i delikatnie mieszaj z utartymi żółtkami.
Krok 3
Wlej masę na rozgrzaną patelnię z olejem rzepakowym i smaż na wolnym ogniu przez 1,5 minuty. Obróć na drugą stronę i smaż jeszcze przez minutę.
Krok 4
Obierz i pokrój owoce. Posmaruj omlet gęstym jogurtem naturalnym, a na wierzchu udekoruj owocami.