MUS ACAI
Składniki
MUS
- 100 g ACAI MROŻONE
- 100 g BANAN (MROŻONY)
- 30 ml SOK (NAJLEPIEJ NATURALNY JABŁKO LUB POMARAŃCZA)
DODATKI
- 50 g BANAN (PLASTERKI)
- 20 g GRANOLA
- 1 LISTKI ŚWIEŻEJ MIĘTY
Przygotowanie:
Krok 1
DO BLENDER WRZUCAMY KAWAŁECZKI MROŻONEGO BANANA* I POKROJONE ACAI ORAZ WLEWAMY SOK.
BANAN PRZED ZAMROŻENIEM OBIERAMY ZE SKÓRKI I KROIMY NA 2-3 CM KAWAŁECZKI - W TAKIEJ FORMIE ZAMRAŻAMY
Krok 2
BLEDUJEMY POCZĄTKOWO NA DOŚĆ WOLNYCH OBROTACH LUB PROGRAMEM DO KRUSZENIA LODU, ABY ZMROŻONE KAWAŁKI BANANA I ACAI ZOSTAŁY ROZDROBNIONE. NASTĘPNIE ZWIĘKSZAMY OBROTY DO UZYSKANIA KREMOWEJ GĘSTEJ KONSYSTENCJI.
PRZEKŁADAMY DO MISKI.
Krok 3
DEKORUJEMY POKROJONYM ŚWIEŻYM BANANEM I GRANOLĄ, ORAZ LISTKIEM MIĘTY.