Szczypiorkowe pancakes
Składniki
- 250 ml maślanki
- 2 jajka L
- 1,5 szklanki maki
- 3 łyżki roztopionego masła
- 2 łyżki serka Cremetta marki LACTIMA
- szczypiorek
- pomidorki koktajlowe
- kiełki
- sól
- pieprz
Przygotowanie:
Krok 1
Do miski wbij jajka, wlej masło, maślankę dodaj serek Cremetta i dokładnie wymieszaj składniki.
Krok 2
Następnie wsyp sól, pieprz, mąkę i posiekany szczypiorek - całość delikatnie pomieszaj.
Krok 3
Na suchej, rozgrzanej patelni nakładaj porcje placuszków.
Krok 4
Smaż z dwóch stron na złoty kolor.
Krok 5
Pancakes podawaj posmarowane serkiem Cremetta z kiełkami i pomidorkami koktajlowymi. Smacznego!