Marchewka w marynacie z pomarańczą i imbirem
Składniki
- 3 marchewki
- 1 łyżeczka imbiru ( świeży, starty )
- sok z połówki pomarańczy
- 2 łyżki oliwy
- szczypta pieprzu cayenne
- sól gruboziarnista
Przygotowanie:
Krok 1
Marchewki obieramy.
Krok 2
Za pomocą obieraczki, obieramy je dalej.
Krok 3
Otrzymamy wstążki.
Krok 4
W misce ścieramy jedną łyżkę imbiru, dodajemy sok z połówki pomarańczy, pieprz cayenne, oliwę z oliwek. Wszystko mieszamy.
Krok 5
Do powstałej marynaty wkładamy tasiemki marchewki i mieszamy.
Krok 6
Czekamy 10 minut i wykładamy marchewkę na blaszce do pieczenia
Krok 7
Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 7 minut