Chłodnik buraczkowy (litewski)

Dodany przez: Redaktorzy (więcej moich przepisów)

Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy
Obejrzane: 319
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 3 szt jogurty typu greckiego naturalne „Piątnica”
  • 1 pęczek koperek
  • 1 pęczek szczypiorek
  • 1 szt ogórek szklarniowy
  • 6 szt rzodkiewki
  • 1 szt ugotowany burak
  • 2 szt jajka na twardo
  • 0.5 szklanki woda niegazowana
  • do smaku sół, pieprz, cukier

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Koperek i szczypiorek posiekać. Ogórka i ugotowanego buraka obrać ze skórki i pokroić w drobną kostkę, a rzodkiewkę w ćwierć krążki.

Krok 2

Wszystko połączyć z jogurtem, dodać wodę i doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Gotowy chłodnik wlać do miseczek, na wierzch położyć np. ugotowane, pokrojone w cząstki jajko.

Krok 3

Udekorować gałązkami koperku i gotowe. Smacznego!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×