Cynamonowa zupa jabłkowa
Składniki
- 2 małe jabłka
- 1 szklanka wody
- 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 łyżeczka stewi
- 1 łyżeczka cynamonu
- 0.25 łyżeczki imbiru
- garść rodzynek
- jogurt naturalny
Przygotowanie:
Krok 1
Jabłka umyć i obrać, a następnie pokroić na niewielkie kawałki.
Krok 2
Wodę razem ze stewią, cynamonem, imbirem i sokiem z cytryny zagotować. Następnie włożyć do niej jabłka. Gotować całość na małym ogniu, w razie konieczności dodać odrobinę wody.
Krok 3
Pod koniec gotowania, kiedy owoce zaczną mięknąć, dodać mąkę ziemniaczaną, porządne wymieszać i gotować jeszcze przez chwilę. Gotową zupę przelać do miseczki, udekorować 'kleksem' jogurtu naturalnego i posypać rodzynkami.
Krok 4
Gotową zupę przelać do miseczki, udekorować 'kleksem' jogurtu naturalnego i posypać rodzynkami.