Krem z borowików z mascarpone

Dodany przez: kardamonovy (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 825
Porcje: 2
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 500 ml bulionu warzywnego
  • 250 g mrożonych borowików
  • garść suszonych borowików
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • natka pietruszki
  • łyżka masła
  • łyżka mascarpone
  • sól
  • grzanki z chleba pełnoziarnistego

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Grzyby suszone moczymy przez noc, w połowie szklanki wody. Na drugi dzień, rozdrobnioną cebulę i czosnek smażymy na maśle do zrumienienia. Dodajemy do nich mrożone borowiki, chwilę smażymy. Zalewamy je bulionem, dorzucamy namoczone grzyby razem z wodą, w której się moczyły, gotujemy 15 minut. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem. Studzimy i miksujemy na gładki krem. Podgrzewamy i podajemy z mascarpone, grzankami i natką pietruszki.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×