Krem z młodej kapusty z marynowanymi w czerwonym pieprzu i werbenie truskawkami

Dodany przez: Julita Strzałkowska (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 608
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 0.5 główki młodej kapusty
  • 150 g truskawek
  • 75 ml masła klarowanego
  • 0.5 L bulionu warzywnego
  • łyżeczka czerwonego pieprzu
  • sól wedle uznania

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

kapustę kroimy, solimy i delikatnie zagniatamy. W garnku rozgrzewamy masło, wrzucamy kapustę i krótko dusimy po czym dolewamy bulion i gotujemy na małym ogniu około 10 minut. Truskawki myjemy, kroimy w drobną kostkę, dodajemy sok z agawy i rozgnieciony czerwony pieprz oraz listki macierzanki. Zupę miksujemy, doprawiamy solą i serwujemy z truskawkami na górze posypanymi macierzanką.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×