Zupa grzybowa z kaszą jęczmienną

Dodany przez: Anioly w kuchni (więcej moich przepisów)

Mamy jeszcze spore zapasy suszonych grzybów, więc dziś zupa grzybowa w wersji minimalistycznej. Postawiłyśmy na prostotę, liczy się smak i zapach grzybów. http://aniolywkuchni.blogspot.com/
Obejrzane: 1689
Porcje: 10
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:
40,2kcal
kalorie
8,7g
węglowodany
2,3g
białko
0,3g
tłuszcze
0,6g
błonnik
0mg
cholesterol
5,5mg
magnez
4,7mg
wapń
0,4mg
żelazo

Składniki

  • 15 szt suszonych grzybów
  • 1 L wywaru warzywnego
  • woreczek kaszy jęczmiennej
  • sól, pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Grzyby namoczyć w wodzie, najlepiej na noc, następnego dnia połączyć z wywarem warzywnym i gotować ok.godziny. Oddzielnie ugotować kaszę. Grzyby wyjąć z zupy, pokroić i ponownie wrzucić do zupy

Krok 2

Na talerzach rozłożyć kaszę i zalać zupą. Smacznego!!!

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×