Zupa grzybowa

Dodany przez: Ilona Rudzka-Zygadło (więcej moich przepisów)

Zupa grzybowa - najlepszy przepis na WrzącaKuchnia.pl.
Obejrzane: 15088
Porcje: 6
Przygotowanie: 60 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 2-3 szkielety ryb na wywar (z głową)
  • 1 szklanka suszonych grzybów
  • 0.5 cebuli
  • 1 łyżeczka soli
  • pieprz czarny mielony do smaku
  • 3-4 łyżeczki śmietany
  • kilka szt ziela anielskiego, liścia laurowego i pieprzu ziarnistego

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Grzyby moczymy w zimnej wodzie.

Krok 2

Gotujemy wywar na szkieletach ryb, dodajemy namoczone grzyby. Razem gotujemy do miękkości dodając ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty oraz liść laurowy. Gdy grzyby będą miękkie dodajemy opaloną na na palniku cebulkę. Na końcu zaprawiamy zupę śmietaną, dodajemy sól oraz pieprz czarny mielony do smaku. Tak przygotowaną zupę podajemy z ziemniaczkami lub pieczywem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×