Zupa z kapustą PAK-CHOI
Składniki
- 1 L esecjonalnego wywaru z włoszczyzny
- 1 łyżka startego imbiru
- 1 ząbek czosnku
- 5 łyżeczek sosu sojowego
- 2 łyżki miodu
- 2 pęczki kapusty pak-choi
- 300 g chińskiego makaronu
- 150 g pieczarek
Przygotowanie:
Krok 1
Wywar wlewamy do rondla, dodajemy drobno starty imbir, zmiażdżony czosnek, 2 łyżki sosu sojowego. Całość doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu przez 3 min.
Krok 2
Do rondla z wywarem dokładamy główki kapusty przecięte na połowy, makaron oraz pokrojone w plastry pieczarki i gotujemy na wolnym ogniu przez 3 min.
Krok 3
Zupę podajemy w małych miseczkach - nalewamy do każdej wywar z makaronem i warzywami, na wierzchu układamy plasterki dymki.