Skubaniec

Dodany przez: Anioly w kuchni (więcej moich przepisów)

Skubaniec, szarpaniec lub pleśniak, przypominacie sobie te nazwy??? Ciasto bardzo popularne w latach 80-tych.
Obejrzane: 1323
Porcje: 25
Przygotowanie: 60 min
Trudność:

Składniki

Ciasto

  • 0.5 kg mąki
  • 1 margaryna
  • 5 żółtek
  • 5 łyżek cukru pudru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżka kakao

Beza

  • 5 białek
  • 0,75 szklanek cukru
  • szczypta soli
  • 1 kg jabłek startych na tarce
  • cynamon
kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Wszystkie składniki na ciasto kruche ( oprócz kakao), zagnieść. Podzielić na 3 części, do jednej dodać kakao, jedną odłożyć do lodówki .Na przygotowaną blaszkę wyłożyć pozostałą część, można ją rozwałkować lub skubać, na to dać jabłka, następnie dać ciasto brązowe, ubitą pianę z białek i na wierzch zetrzeć na tarce ostatnią część ciasta. Piec 40 min. w 180 stopniach.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×