Makaron ryżowy z warzywami

Dodany przez: kardamonovy (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 95
Porcje: 2
Przygotowanie: 15 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 100 g makaronu ryżowego
  • pół czerwonej papryki
  • pół marchewki
  • 200 g żółtej fasolki szparagowej
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 chili
  • pół łyżeczki brązowego cukru
  • 2 łyżki jasnego sosu sojowego
  • 1 łyżka czarnego sezamu
  • olej rzepakowy

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Fasolkę myjemy, odcinamy z niej zdrewniałe końcówki. Kroimy ją w mniejsze kawałki i gotujemy do miękkości. Makaron zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 3 minuty, odcedzamy. Marchewkę ścieramy na tarce na grubych oczkach, paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka, chili i czosnek w plasterki. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy wszystkie warzywa, chwilę obsmażamy na mocnym ogniu. Dodajemy do nich cukier i sos sojowy, znowu chwilę smażymy. Wsypujemy makaron, mieszamy i całość posypujemy sezamem.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×