Ravioli z jarmużem
Składniki
Farsz i raviolli
- 1 opakowanie sereka almette z pieprzem
- 1 opakowanie jarmużu
- 1 cebula
- 4 ząbki czosnku
- 4 łyżki fasoli z puszki
- 1 chilli
- 1 tymianku
- 1 rozmarynu
- 1 mięty
- 0.5 czerwonej papryki
- 3 jajka
- 300 g mąki
Pesto
- 3 rukoli
- 1 bazylii
- 3 łyżki oliwy z oliwek
- sól
Przygotowanie:
Krok 1
Jajka łączymy z mąką i solą. Zagniatamy ciasto i odstawiamy na pół godziny do lodówki.
Farsz:
cebulę szklimy. Dodajemy czosnek, chilli, paprykę, jarmuż i na koniec fasolę.
Przestudzony farsz łączymy z serkiem almette i na rozwałkowanym cieście ustawiamy nadzienie. Lepimy pierogi.
Wrzucamy do posolonego wrzątku na 2-3 minuty.
Polewamy domowym sosem pesto.
Krok 2
Rukolę bazylię i oliwę miksujemy - aż powstanie pesto.