Polędwiczki wieprzowe z sosem camembert

Dodany przez: Pipi & có (więcej moich przepisów)

Polędwiczki wieprzowe z sosem camembert
Polędwiczki wieprzowe z sosem camembert, jak zrobić? Polędwiczki umyj, oczyść z błonek i żyłek. Pokrój na plastry ok 2 cm poprzecznie do struktury mięska, przykryj je folią i roztłucz wałkiem lub inną płaską powierzchnią. Popieprz obficie. Na gorącej patelni roztop masło z olejem. Usmaż kotleciki na złoto, przełóż do naczynia i przetrzymuj w cieple. Na patelnię po kotlecikach wlej wino, odparuj - bo gwałtownie zawrze. Drewnianą szpatułką oderwij z dna pozostałości ze smażenia. Jak już odparuje wino, zmniejsz gaz na malutki płomyk i dodaj powoli śmietanę i obrany ze skóry, pokrojony na kawałki camembert. Mieszaj, aż serek się połączy w kremową konsystencję. Dopraw solą i pieprzem. Koniecznie dolej wytrącone sosy z naczynia, w którym leżakowały kotleciki i jeszcze raz zamieszaj. Podawaj kotlety polane sosem w towarzystwie sałaty i kaszy gryczanej lub naturalnego ryżu.
Obejrzane: 5030
Porcje: 4
Przygotowanie: 30 min
Trudność:
Ostrość:

Składniki

  • 2 polędwiczki wieprzowe nie mniejsze niż 300 gr każda
  • 0.5 serka typu camembert
  • 1 kubek śmietany 18%
  • 50 g masła
  • 100 ml oleju roślinnego
  • 200 ml białego wina
  • 1 łyżeczka płatków chili
  • 1 łyżka ziaren sezamu
  • marchewka pokrojona w cieniutkie plasterki tzw julienne
  • żółta papryka cienko pokrojona

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Polędwiczki umyj, oczyść z błonek i żyłek. Pokrój na plastry ok 2 cm poprzecznie do struktury mięska, przykryj je folią i roztłucz wałkiem lub inną płaską powierzchnią. Popieprz obficie.

Krok 2

Na gorącej patelni roztop masło z olejem. Usmaż kotleciki na złoto, przełóż do naczynia i przetrzymuj w cieple.

Krok 3

Na patelnię po kotlecikach wlej wino, odparuj - bo gwałtownie zawrze.
Drewnianą szpatułką oderwij z dna pozostałości ze smażenia. Jak już odparuje wino, zmniejsz gaz na malutki płomyk i dodaj powoli śmietanę i obrany ze skóry, pokrojony na kawałki camembert. Mieszaj, aż serek się połączy w kremową konsystencję. Dopraw solą i pieprzem. Koniecznie dolej wytrącone sosy z naczynia, w którym leżakowały kotleciki i jeszcze raz zamieszaj.

Krok 4

Podawaj kotlety polane sosem w towarzystwie sałaty i kaszy gryczanej lub naturalnego ryżu.

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×