KREM JOGURTOWY Z OWOCAMI LEŚNYMI I KRUSZONKĄ CYNAMONOWĄ
Składniki
- 2 żółtka
- 3 łyżki brązowego cukru
- 150 g jogurtu naturalnego
- 10 malin
- 10 jeżyn
- 20 borówek
- czubata łyżka masła
- łyżka mąki
- szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Krok 1
Żółtka zmiksuj z dwiema łyżkami brązowego cukru na kogel-mogel.
Krok 2
Dodaj jogurt i mieszaj, aż całość stanie się jednolita.
Krok 3
Mąkę połącz z masłem, 1 łyżką brązowego cukru oraz cynamonem w jednolitą masę i całość zagnieć.
Krok 4
Tak powstałą kruszonkę, wysyp na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w 175°C przez 10 minut.
Krok 5
Do szklanki przełóż warstwami krem, owoce oraz 50 g kruszonki.