Malinowa Manna Cotta
Składniki
- 6 łyżek kaszy manny
- 1 opakowanie galaretki malinowej
- 1 szklanka mleka
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 1 łyżka cukru
- 2 łyżki dżemu malinowego lub z czarnej porzeczki
- kilka owoców do dekoracji
Przygotowanie:
Krok 1
Mleko z ekstraktem waniliowym i cukrem zagotować. Wsypać mannę, gotować, aż zgęstnieje. Ostudzić.
Krok 2
Galaretkę rozpuścić w 1 szkl. wody. Ostudzić. Lekko tężejącą galaretkę zmiksować z kaszą manną, aż utworzy jednolitą masę. Połowę wlać do pucharków, nałożyć łyżkę dżemu do każdej porcji. Wlać pozostałą mannę, wstawić do lodówki. Udekorować owocami.