Stek grillowany na gorącym kamieniu z lawy

Dodany przez: steakrock.pl (więcej moich przepisów)

Obejrzane: 424
Porcje: 1
Przygotowanie: 45 min
Trudność:

Składniki

  • 200 g polędwica wołowa
  • 1 szczpyta sól
  • 1 szczpyta pieprz

kup składniki

Brakuje Ci składników do tego przepisu?

Chcesz zapisać składniki?

Przygotowanie:

Krok 1

Ustawić piekarnik na najwyższą temperaturę,

Krok 2

Posmarować kamień STEAK ROCK odrobiną oliwy następnie włożyć do piekarnika

Krok 3

Mięso wyciągnąć z lodówki na około 45-60 minut przed smażeniem. Posypać solą i pieprzem z dwóch stron, delikatnie wklepać przyprawy

Krok 4

Po ok 45 minutach, kamień ostrożnie wyciągnąć, położyć na desce i posypać gruboziarnistą solą

Krok 5

Na rozgrzany kamień położyć steka

Skomentuj:

Logowanie

yNie masz konta? zarejestruj się

 

Hasło zostanie przesłane na podany adres e-mail po zakończeniu rejestracji

Klikając poniższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

Zaloguj się lub zarejestruj za pośrednictwem serwisów społecznościowych

Klikając powyższy przycisk, potwierdzasz zapoznanie się i zgodę z regulaminem, polityką prywatności, zgodą na przetwarzanie danych osobowych, zgodą na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną oraz politykę plików "cookies".

×

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Twoje ulubione potrawy, informacje o składnikach, inspiracje i artykuły wprost na Twoj e-mail:

×

Znajdź przepis

Sałaty, makarony, dania główne, słodkości.
Na Wrzącej Kuchni znajdziesz wiele sprawdzonych i oryginalnych przepisów. Skorzystaj z wyszukiwarki aby znaleźć cos dla siebie.

×